1. What problems do the visitors cause to the parks?
Visitors cause several problems to the parks. First, life can be difficult for local people due to crowded car parks and roads. Gift shops and cafés replace many everyday shops. Besides, country roads can be damaged by too many people walking, cycling, or riding horses. Another big problem is litter, which is a danger to wild animals and can cause fires.
2. What can we do to protect the places of interest?
To protect the places of interest, we can follow the rules made by the national parks, which tell people how to take good care of their environment. We should avoid littering, respect the wildlife, and stay on designated paths to minimize our impact on the natural environment.
答案:【解析】:
這是一道英語閱讀理解題,主要考查學(xué)生對(duì)文章細(xì)節(jié)的理解和把握。第一問需要從文章中找出游客給公園帶來的問題,第二問則是探討我們可以采取哪些措施來保護(hù)這些名勝古跡。解答這類題目,需要仔細(xì)閱讀文章,提取關(guān)鍵信息,并結(jié)合常識(shí)進(jìn)行回答。
【答案】:
1. Visitors cause several problems to the parks. First, life can be difficult for local people due to crowded car parks and roads. Gift shops and cafés replace many everyday shops. Besides, country roads can be damaged by too many people walking, cycling, or riding horses. Another big problem is litter, which is a danger to wild animals and can cause fires.
2. To protect the places of interest, we can follow the rules made by the national parks, which tell people how to take good care of their environment. We should avoid littering, respect the wildlife, and stay on designated paths to minimize our impact on the natural environment.