亚洲激情+欧美激情,无码任你躁久久久久久,我的极品美女老婆,性欧美牲交在线视频,亚洲av高清在线一区二区三区

零五網(wǎng) 全部參考答案 聽讀空間答案 2025年初中英語聽讀空間八年級上冊譯林版 第103頁解析答案
二、閱讀理解
A
One day, Zhou Yu ordered Zhuge Liang to make 100,000 arrows in ten days. Zhou Yu thought it was impossible, but Zhuge Liang said, "Give me three days." Then he asked Lu Su to lend him 20 boats, and the soldiers put some scarecrows in line on the boats. He asked Lu Su not to tell Zhou Yu what was happening.
When Lu Su came again to see Zhuge Liang, he found nothing unusual. Nothing happened on the second day either. On the third day, Zhuge Liang invited Lu Su for a boat ride. The 20 boats were tied together with strong ropes. Zhuge's boats went towards the camp of Cao Cao. The river was covered with thick mist(薄霧) all over. People could not see each other on the river. When Zhuge Liang's boats got close to the Cao camp before dawn(黎明), Zhuge Liang ordered his soldiers to shout and beat the drums heavily. But Zhuge Liang and Lu Su only sat inside one boat drinking wine to enjoy themselves.
As soon as the Cao camp heard the shouting and drum beating, they thought it was a surprise attack(攻擊) by the Zhou Yu camp. Since they could see nobody on the river, they had to order 3,000 soldiers to shoot arrows to stop the attack. The front of the scarecrows was quickly full of arrows. After a while, Zhuge Liang had his boats turned around to get the other side of the scarecrows to face the Cao camp. When both sides were full of arrows, the day broke. Zhuge Liang ordered his soldiers to return. The soldiers shouted in excitement, "Thank you, Cao Cao, for your arrows." After they got back to their camp, they collected more than 100,000 arrows in total from the scarecrows.
(
C
) 1. How many days did Zhuge Liang need to make 100,000 arrows?
A. One day. B. Two days. C. Three days. D. Ten days.
(
B
) 2. The scarecrows on the boats were used for ______.
A. attacking enemies B. carrying arrows C. sailing boats D. beating the drums
(
D
) 3. How did Zhuge Liang complete the impossible task?
A. With Zhou Yu's great help. B. By fighting with Cao Cao. C. By working hard day and night. D. Through a very clever trick.
(
A
) 4. From the text, we can know that ______.
A. Zhuge Liang might know it was foggy on the third day B. Zhuge Liang thought it was not easy to make 100,000 arrows C. Cao Cao's soldiers did badly in shooting arrows towards enemies D. Cao Cao would be very happy after hearing the thanks for his arrows
B
Monty Roberts was the son of a poor family. He liked horses. He had a dream to own a horse ranch ever since he was a little child. One day when he was at high school, he was asked to write a composition(作文). It was about what he wanted to be and do when he grew up. He worked hard on it and wrote a seven-page paper. In the paper he described his dream of owning a big horse ranch some day.
The next day he handed it in to his teacher. Two days later he received his paper back. On the front page was a large red F (fail) with a note that read, "See me after class."
He went to see the teacher after class and asked, "Why did I receive an F?" The teacher answered, "This is an unrealistic dream for a young boy like you. You come from a poor family. You have no money. Owning a horse ranch needs a lot of money. You have to buy land. There's no way you could ever do it." Then he added, "Write again. If you write with a realistic plan, you may receive a better grade."
After a week, he turned in the same composition, making no changes at all. He said to the teacher, "You can keep the F and I'll keep my dream." Monty kept his dream and worked very hard. Today he owns a large horse ranch with a big house on it, and he keeps that composition he wrote on the wall of his living room.
Last summer the same school teacher came to visit him. When the teacher was leaving, he said, "Look, Monty, when I was your teacher, I was something of a dream stealer. During those years I stole a lot of children's dreams. It was lucky that you hadn't given up yours."
Don't let anyone steal your dream. Follow your dream, no matter what.
(
C
) 5. What was Monty Roberts's dream when he was very young?
A. To write a seven-page composition. B. To learn to ride a horse. C. To own a horse ranch. D. To receive a better grade.
(
A
) 6. What does the underlined sentence "There's no way you could ever do it." in paragraph 3 mean?
A. Your dream can never come true. B. You should find a way to let your dream come true. C. You have to work hard, or you'll lose your dream. D. I'll show you a way to help your dream come true.
(
D
) 7. After Monty heard his teacher's advice, he ______.
A. changed his dream B. received a better grade C. turned in a different composition D. turned in the same composition
(
B
) 8. Why does Roberts keep that composition on the wall of his living room?
A. To show he was a good student. B. To tell himself never to give up a dream. C. To make his living room more beautiful. D. To show people he is a successful person.
答案:【解析】:
這是一道閱讀理解題目,主要考查學(xué)生對英文文章細(xì)節(jié)的理解能力以及推理判斷能力。文章分為兩部分,第一部分講述了諸葛亮草船借箭的故事,第二部分講述了Monty Roberts堅持夢想并最終實現(xiàn)的故事。題目包含了針對兩部分文章內(nèi)容的細(xì)節(jié)理解題。
對于第一部分關(guān)于諸葛亮草船借箭的題目,需要仔細(xì)閱讀文章,找到與題目相關(guān)的信息,進(jìn)行推理判斷。
對于第二部分關(guān)于Monty Roberts的題目,同樣需要仔細(xì)閱讀文章,理解文章的主旨大意,找到與題目相關(guān)的信息,進(jìn)行推理判斷。
【答案】:
1. C
根據(jù)文章第一部分的描述,諸葛亮說他需要三天時間造十萬支箭,因此答案為C。
2. B
文章第一部分描述了船上的稻草人被用來收集箭,因此答案為B。
3. D
諸葛亮通過巧妙的計策完成了看似不可能的任務(wù),即草船借箭,因此答案為D。
4. A
根據(jù)文章第一部分的描述,諸葛亮選擇在第三天黎明時分行動,且當(dāng)時江面大霧彌漫,可以推斷諸葛亮可能預(yù)知了第三天的天氣情況,因此答案為A。
5. C
根據(jù)文章第二部分的描述,Monty Roberts從小就夢想擁有一個馬場,因此答案為C。
6. A
文章第二部分中老師的話"There's no way you could ever do it."意為“你永遠(yuǎn)也做不到”,即你的夢想永遠(yuǎn)不會實現(xiàn),因此答案為A。
7. D
根據(jù)文章第二部分的描述,Monty在聽到老師的建議后,仍然堅持自己的夢想,交上了同樣的作文,因此答案為D。
8. B
文章第二部分描述了Monty將作文掛在客廳墻上,以提醒自己不要放棄夢想,因此答案為B。
上一頁 下一頁